”Behind the scenes” – en maxad kurshelg!

Är du sugen på att lära dig allt som händer bakom scenen?
ATR, i samarbete med ATR-Västernorrland och Hällefors Folkhögskola, erbjuder dig en späckad helg med tre olika workshopar där du får med dig kunskaper om att forma rummet, att vara producent eller smink!

  • Vart: Teater Västernorrland, Sundsvall.
  • När: Helgen startar 28 september kl. 9.00 och avslutas 29 september 2019 ca kl. 14.00
  • Pris: 1000 kr för medlemmar i ATR, Ung Teaterscen och LIS. Fika + lunch ingår. 2000 kr för ickemedlemmar. Fika + lunch ingår.
  • Boende: ATR har reserverat ett antal rum på Nordic Choice Quality Hotel i Sundsvall, se länken: www.nordicchoicehotels.se/hotell/sverige/sundsvall/quality-hotel-sundsvall/

Boendet bokas genom ATR. Skriv det alternativ som du önskar när du anmäler dig:

– Enkelrum, 730 kr per person och natt
– Del i dubbelrum, 390 kr per person och natt uppge vem du vill dela rum med.
– Ordnar eget boende

Än finns det platser kvar så tveka inte! Anmäl dig här!

Frågor? Maila utbildning@atr.nu

Kurser:

Scenrummet och alla dess möjligheter!

Maxa scenrummet, lyft skådespelet & sätt publikens fantasi i rörelse! En workshop om att se scenrummets alla möjligheter, om att få till ett konstnärligt uttryck som både lyfter fram skådespelarna, känslan i texten och idéinnehållet. Mycket aktivitet och mycket utbyte mellan alla dessa delar utlovas!
Utifrån enkla idéer och korta texter provar vi hur det går att använda scenrummet så mångsidigt som möjligt. Oavsett om du är mest intresserad av skådespeleri, scenografi eller regi så är den här mycket interaktiva workshopen i hur det går att få stor effekt med små medel tänkt för dig! Vi vill ta tillvara allas kunskaper och erfarenheter i varierade, korta samarbetsuppgifter varvade med reflektion, så att vi alla kan lära av och genom gemensam praktik. Du behövs oavsett om du är helt ny eller har hållit på länge.

Workshopledare:

Helga Bumsch är verksam inom scen och filmkonst främst som Scenograf och Kostymdesigner sedan 1997. Helga även arbetat som regissör och dramatiker samt skrivit för film. Arbetsgivare har bl a  varit Borås Stadsteater, Ung Scen Öst, Östgötateatern, Region Teater Väst, Backa Teater, Göteborgs Stadsteater,  Malmö Stadsteater, Helsingborgs Stadsteater, Teater Västernorrland, Riksteatern, Teater Republique Köpenhamn,  Zentropa, SVT, Filmlance, Yellow Bird mfl. Arbetat återkommande med teaterregissörerna Anja Suša och Ragna Wei.  Helga var även med och startade Teater Scenario i Stockholm samt verksam de första åren på Moment teater i Gubbängen.

Torben Sundqvist har rik erfarenhet av olika uppsättningsvillkor, både som proffs på amatörteater och som frilansande regissör. Föreställningar i intima svarta lådor; utomhus med hästar, barn och musiker; på stor teaterscen med full teknik, dansare, orkester, bildspel och startande flygplan eller i fyrmanstält på gågatan.  Allra oftast har det handlat om att vända på slantarna och göra något spännande av små resurser. Älskar gruppjobb och att uppfinna metoder att mobilisera och samordna kreativitet.

Smink – effektsminkning!

Lär dig allt om hur du kan förvandla dina karaktärer fullt ut! Här lär du dig såväl som grunderna i teatersmink som mer avancerade grejer. Vi provar på avgjutningar, mixtrar med lösdelar, lär oss sårsminkningar och mycket mer! Workshopledaren kommer att utgå från deltagarnas kunskaper och erfarenheter. Så att både du som är ny i ämnet får ut lika mycket som du som redan har stor kunskap.

Workshopledare:

Maria Bergsten är en självlärd make-up-artist med en förkärlek för skräck, skador, sår och otäckheter i största allmänhet. Hon gör också gärna skönsmink med samma ohämmade kreativitet och känsla. Den här workshopen är till för både den som är helt ny och vill lära sig grunderna och för den som vill gå loss på lite vildare projekt, bara tiden sätter gränserna.

Att överleva som producent!

Det här är en överlevnadskurs för produktionsansvariga.
Vi pratar om syfte, organisation, ansvar, tidsplanering, ekonomi, marknadsföring mm.
Carina Nyström bjuder på sina misstag genom åren och hoppas kunna ingjuta mod och lust. Att få vara med och förverkliga teaterprojekt är ansvarsfullt men också väldigt roligt!

Workshopledare:
Carina Nyström har arbetat i 35 år inom scenkonst på olika sätt. Hon har varit verksamhetsledare för en amatörteaterförening, arbetat på studieförbund, jobbat i frigrupp  på scen, som producent och teaterchef, samt varit producent inom institutionsteater, danskompani, stora sommarteaterprojekt mm. Hon har också undervisat i teaterproduktion för folkhögskolor, studieförbund och för teaterpedagoger på Örebro Universitet. Hon har sysslat med amatörteater  själv vid sidan av under många år.

 

Kurshelgen arrangeras tillsammans med:

          


« Tillbaka