”Behind the scenes” – en maxad kurshelg!

Är du sugen på att lära dig allt som händer bakom scenen? ATR erbjuder dig en späckad helg med tre olika workshopar där du får med dig kunskaper om att forma rummet, att vara producent och smink!

Boendet bokas genom ATR. Skriv det alternativ som du önskar:
Enkelrum, 730 kr per person och natt
Del i dubbelrum, 390 kr per person och natt, uppge vem du önskar dela rum med.
Ordnar eget boende

Sista anmälningsdatum 30 augusti, anmäl dig här!

Frågor? Maila utbildning@atr.nu

Kurser:

Scenrummet och alla dess möjligheter

Maxa scenrummet, lyft skådespelet & sätt publikens fantasi i rörelse! En workshop om att se scenrummets alla möjligheter, om att få till ett konstnärligt uttryck som både lyfter fram skådespelarna, känslan i texten och idéinnehållet. Mycket aktivitet och mycket utbyte mellan alla dessa delar utlovas!
Utifrån enkla idéer och korta texter provar vi hur det går att använda scenrummet så mångsidigt som möjligt. Oavsett om du är mest intresserad av skådespeleri, scenografi eller regi så är den här mycket interaktiva workshopen i hur det går att få stor effekt med små medel tänkt för dig! Vi vill ta tillvara allas kunskaper och erfarenheter i varierade, korta samarbetsuppgifter varvade med reflektion, så att vi alla kan lära av och genom gemensam praktik. Du behövs oavsett om du är helt ny eller har hållit på länge.”

Workshopledare:

Petra Hjortsberg har gjort det mesta och förankrar sina högtflygande visioner i stadig professionalism och rejält hantverkskunnande.  Scenografi och kostym till teater, film, video, opera och performance; flerfaldigt uppmärksammad för sitt mångskiftande arbete inom mängder av produktioner för såväl stora som små scener i Sverige, England och på Irland; både för fast spelplats och för turné.

Torben Sundqvist har rik erfarenhet av olika uppsättningsvillkor, både som proffs på amatörteater och som frilansande regissör. Föreställningar i intima svarta lådor; utomhus med hästar, barn och musiker; på stor teaterscen med full teknik, dansare, orkester, bildspel och startande flygplan eller i fyrmanstält på gågatan.  Allra oftast har det handlat om att vända på slantarna och göra något spännande av små resurser. Älskar gruppjobb och att uppfinna metoder att mobilisera och samordna kreativitet.

Smink! Smink! Smink! – smink

Lär dig allt om hur du kan förvandla dina karaktärer fullt ut! Här lär du dig såväl som grunderna i teatersmink som mer avancerade grejer. Vi provar på avgjutningar, mixtrar med lösdelar, lär oss sårsminkningar och mycket mer! Workshopledaren kommer att utgå från deltagarnas kunskaper och erfarenheter. Så att både du som är ny i ämnet får ut lika mycket som du som redan har stor kunskap.

Workshopledare:

Maria Bergsten är en självlärd make-up-artist med en förkärlek för skräck, skador, sår och otäckheter i största allmänhet. Hon gör också gärna skönsmink med samma ohämmade kreativitet och känsla. Den här workshopen är till för både den som är helt ny och vill lära sig grunderna och för den som vill gå loss på lite vildare projekt, bara tiden sätter gränserna.

Att vara producent – producent

Här kommer snart en massa information om workshopen kring att vara producent!

 


« Tillbaka