ATR-festivalen 2020!

Välkommen till ATR-festival i Västerås!

Här är en inbjudan till ATRs medlemsföreningar att medverka på ATR-festivalen 20-24 maj 2020 i Västerås.

Vi riktar oss till alla ATR-föreningar som vill medverka på ATR-festivalen med en föreställning!

OBS! FÖRLÄNGD ANSÖKNINGSTID 30 NOVEMBER.

Detta är en unik chans att få spela för en stor publik från hela Sverige. Som deltagare får du också se de andras föreställningar. En kväll under festivalen kommer speciellt ägnas korta pjäser. Dessa kortpjäser bör vara max 15 min långa och ha en enkel scenografi som har max 10 min bygg- och rivtid. I samband med ATR-festivalen kommer vi att ha vår kongress. Programmet kommer att planeras så att alla ska kunna vara med på kongressen utan att missa någon föreställning.

Uttagning av festivalgrupper
Ni som vill vara med på atr-festivalen skickar in en anmälan till ATRs kansli senast den 17 november. Använd den bifogade blanketten. Ni kommer att informeras om hur uttagningsprocessen kommer att fungera efter att ansökningstiden gått ut. Ni kommer få veta om ni har kommit med under februari 2020. Obs! Uttagen föreställning kommer att diskuteras offentligt under festivalen genom övergripande teatersamtal.

Vad är Teatersamtal?
Varje dag kommer teatersamtal att äga rum. Där kommer de föreställningar som man har sett under dagen att diskuteras under ledning av samtalsledare som själva är yrkesverksamma regissörer, skådespelare eller dramatiker. Det handlar inte om att recensera varandra utan att få en möjlighet till konkret feedback, höra hur grupperna har gjort sina val i föreställningen och för gruppen att höra hur de valen uppfattades av publiken. Syftet med samtalen är att vi lär oss av varandra!

Scener
I Västerås har vi tillgång till en stor, samt, två mindre scener. Uttagna föreställningar kommer att läggas på de scener där de passar bäst. Det kan vara bra att tänka på redan från början att scenografin måste kunna byggas,plockas isär och flyttas ganska snabbt. Tänk på att tiden är begränsad och att ni inte kommer kunna spela med er exakta scenografi.

Start- & sluttid
Festivalen börjar under onsdagskvällen den 20 maj och avslutas lördagen den 23 maj med en avslutningsmiddag.

Här hittar du inbjudan i sin helhet samt anmälningsblanketten!

Du kan även anmäla er genom att fylla i formuläret på hemsidan. Klicka här!


« Tillbaka