Skrivarretreat 2021!

Den 4:e till 7:e augusti bjuder Ung Teaterscen och Amatörteaterns Riksförbund in till skrivarretreat!

Retreatet är för alla som vill få tid att jobba på sitt pjäsmanus och samtidigt få inspiration, feedback och professionell vägledning. Är du över 16 år, skriver manuset till den egna ungdomsgruppen och vill få dramaturgiska tips? Eller är du pedagog och vill ha några dagar att bara koncentrera dig på manuset du jobbar med till din grupp? Har du kanske redan skrivit pjäser för vuxna förut men vill börja skriva för unga skådespelares behov? Då är det här dagarna för dig!

Håller samman dagarna gör Saga Löved, teaterpedagog och Ung Teaterscens ordinarie generalsekreterare samt Isa Schöier, frilansande dramatiker och dramaturg på ATR. Matlagningen och annat praktiskt hjälps vi åt med.

Saga och Isa håller i morgonsamlingar och igångsättande skriv- och redigeringsövningar. Isa sitter i en soffa vid samma tid varje dag och ger konkreta råd och individuell feedback. Men den mesta tiden är din egen, för att skriva på din pjäs. På kvällarna blir det samtal och högläsning ur våra texter för de som vill.

Retreatet har bara plats för 10 personer så vänta inte med att anmäla dig!

När: 4 augusti 14.00 – 7 augusti kl 14.00
Plats: Ljungskile Folkhögskola
Pris: 500 kr för medlemmar i Ung Teaterscen och/eller ATR. För övriga är priset 1800kr. I priset ingår enkelrum med vandrarhemsstandard, frukost som vi äter på skolan och kvällsmåltid som vi hjälps åt att laga, men inte lunch.
Anmälan: Anmälningstiden har gått ut, men är du intresserad av att vara med så hör av dig till Isa Schöier på isa@atr.nu för att undersöka om det finns restplatser!

Retreaten finansieras av Statens kulturråd för en återstart av amatörteater i Sverige.


« Tillbaka