Verksamhetskonferens i Mölndal 22-24 oktober 2021

Mellan 22-24 oktober så arrangerar ATR en verksamhetskonferens i Mölndal tillsammans med Teaterhuset i Mölndal och ATR Väst. Denna konferens kommer att innehålla seminarier, möten, workshops och lite föreställningar. Temat för årets verksamhetskonferens är mångfald och jämställdhet samt inspiration till återuppstarten av föreningarnas verksamhet efter pandemin.

Anmäl dig här!

Färdiga programpunkter;

AMATÖRTEATER OCH FORSKNING
Pelle Wistén pratar om sin bok ”När ljuset släckts” – om fyrtio års konstnärligt arbete med unga och unga vuxna teateramatörer.

DRAG SOM MASK OCH MÖJLIGHET – FÖRELÄSNING OCH DRAGWORKSHOP MED SKÅDESPELAREN ROBERT FUX
Om glittret som radikal potential, leken som möjlighet och drag som scenisk metod. Lär dig ett enkelt sätt att sminka fram ditt ansikte och upptäcka nya sidor av jaget och scenkonsten. Vad är drag? Hur kan vi arbeta med glidningar och förskjutningar för att bredda teatern och inkludera fler berättelser och deltagare? Vem gömmer sig bakom vardagsmasken? En kombinerad sminkworkshop och föreläsning som ger nya perspektiv och kunskaper. Fokus ligger på ansiktet och smink ingår. Vill du ta med kläder eller skor går det utmärkt.
Robert Fux är skådespelare, makeupartist och dragartist. Han tillhör den fasta ensemblen på Stockholms Stadsteater och har genom åren uppmärksammats i ett flertal queera rolltolkningar som ”Orlando”, konferencieren i ”Cabaret” och som tidningsmannen Herbert Tingsten i ”Ansvaret är vårt/ Tingsten”. Han leder även porträttpodden ”Drottningmötet” som utforskar och kartlägger hantverket drag. Sin bana började han på Triangelteatern i Kalmar, en del av ATR.

SEMINARIUM MED INTIMITETSKOORDINATOR MALIN B. ERIKSON
De senaste åren har synen på hur vi arbetar med scener som innehåller intimitet, simulerat sex, simulerat sexuellt våld och nakenhet förändrats. Med mer kunskap om intimitet, integritet, samtycke och personliga gränser har en ny yrkesroll vuxit fram med spetskompetens inom koreografi, narrativ och förståelse för skådespelarens processer i förhållande till rollkaraktärens vilja och motivation. Under den här föreläsning kommer Malin lyfta frågor som; Vad definierar intimitet? Hur kan en koreografi ge skådespelaren mer frihet? Och hur kan det fördjupa scenens narrativ? Som deltagare kommer du även få praktiska tips på riktlinjer och hur de kan skapa ett tryggare rum och mer frihet för alla inblandade.
Malin B. Erikson introducerade intimitetskoordinering till Sverige i år 2019 som landets första intimitetskoordinator efter att ha påbörjat sin utbildat hos pionjär Ita O’Brien (UK). Under ett år fortsatte Malin som elev hos Ita O’Brien och ingår idag i ett nätverk av intimitetskoordinatorer från olika delar i världen där hon aktivt arbetar för att implementera och utveckla intimitetskoordinatorns roll och standarder & protokoll.

INSPIRATIONSFÖRELÄSNING KRING REGIONTEATER VÄSTS FÖRESTÄLLNING ”FEJKFLICKAN”
Under hösten 2021 kommer Regionteater Väst att spela sin föreställning FEJKFLICKAN som handlar om kön, könsidentitet, sanningar och lögner, sexualitet och gränsöverskridande. Vad är kön? Hur många kön kan en vara eller ha? Kan en ha massor av kön, i kroppen och hjärnan? Hur känns det i hjärtat? Vad är på riktigt och vad är inte på riktigt? Vi får bl a. lyssna till hur föreställningen har arbetats fram utifrån de berättelser som har insamlats från ungdomar med transerfarenhet och vi får höra vad för utmaningar som unga transpersoner står inför idag.

FRÅN KROPPSKÄNNEDOM TILL FYSISK OCH MENTAL PRESTATION
BAM (Body Art Mind) håller en aktiv workshop som berör områden som trygghet, uttryck, andning och prestation. Från flow till återhämtning, hur gör man? Du får konkreta tips och verktyg utifrån boken ”Huvud, axlar, knä och tårar”.
Body Art Mind startades i januari 2019 av Sveriges Orkesterförbund med stöd av Arvsfonden. BAM arbetar för att främja fysisk och psykisk hälsa, främst inom kultursektorn men gör även insatser för elever och pedagoger inom alla nivåer av utbildningar. Projektet lär ut hur man tar hand om kropp och sinne i sitt utövande så att det håller – hela livet. Fokus ligger främst på områdena ergonomi, stress & prestationsångest, hörsel, målbildsträning och självkännedom. Målgruppsanpassade aktiviteter och workshops erbjuds över hela landet och för alla åldrar. Webbsida: https://www.bodyartmind.se. Boken ”Huvud, axlar, knä och tårar” releasades av BAM september 2021. Den bygger på intervjuer med 25 etablerade och erfarna kulturutövare i Sverige. Detta varvat med kunskaper från BAMs tre anställda experter. Boken är en utformad som en workbook. Den innehåller fakta men framförallt tips och övningar. Bokens 7 kapitel tar upp områdena kropp, tanke, kommunikation, variation, artistiskt uttryck, pedagogik och flöde. Syftet är att ge läsaren verktyg som stärker hälsa, självkänsla och lärande. Säljs via www.bodyartmind.se

OCH MYCKET MER…
Utöver detta så blir det även mötestorg föreningar emellan, möjlighet till att berätta vad ens förening har på gång samt hur föreningen ser på sin egen återstart efter pandemin och det kommer även spelas föreställningar av Teaterhuset Mölndal samt andra medlemsföreningar från ATR Väst.

BOENDE
Det finns två bra hotell som det enkelt går att ta sig till Teaterhuset i Mölndal från och till:

HOTEL MÖLNDALS BRO https://www.hotelmolndalsbro.se/
SCANDIC HOTEL MÖLNDAL https://www.scandichotels.se/hotell/sverige/goteborg/scandic-molndal

Priser HOTEL MÖLNDALS BRO;
Billigaste priset för enkelrum är 824 kr/natt.
Billigaste priset för dubbelrum är 970kr/natt.
Billigaste priset för trippelrum är 1261/natt.

Priser SCANDIC HOTEL MÖLNDAL;
Billigaste priset för standardrum (1-2 personer) är 924 kr/natt.
Billigaste priset för fyrbäddsrum (Våningssäng för 2 personer) är 1190 kr/natt.

Du får själv boka ditt boende på dessa hotell och för att få bästa pris, så bokar du direkt via hemsidorna.

RESESTÖD
Vi vill också påminna om det resestöd som ATR har under hösten 2021 där deltagare på Verksamhetskonferensen endast betalar max 500 kr i resekostnader. Resterande kostnad står ATR för.
Boka och betala din resa. När arrangemanget har varit fyller du i särskild blankett, som du får av ATR, och där du bifogar kvitto på betalningen. Vi kommer sedan betala ut det belopp som överskrider 500 kr.

Har du fler frågor så kan du kontakta Anders på anders@atr.nu eller 021-470 41 65.


« Tillbaka