Verksamhetskonferens i Mölndal 22-24 oktober 2021

Mellan 22-24 oktober så kommer ATR arrangera en verksamhetskonferens i Mölndal tillsammans med Teaterhuset i Mölndal och ATR Väst. Denna konferens kommer att innehålla seminarier, möten, workshops och lite föreställningar. Temat för årets verksamhetskonferens är mångfald och jämställdhet samt. Hur kan vi inkludera utan att exkludera? Vi kommer även att diskutera återstart för föreningar efter pandemin.

Anmäl dig här!

Färdiga programpunkter;

AMATÖRTEATER OCH FORSKNINGEn översikt av spännande frågor om vad som sker inom vetenskaplig forskning just nu omkring amatörteater. Bland annat: Pelle Wistén pratar om sin bok ”När ljuset släckts” – om fyrtio års konstnärligt arbete med unga och unga vuxna teateramatörer.

DRAG SOM MASK OCH MÖJLIGHET – FÖRELÄSNING OCH DRAGWORKSHOP MED SKÅDESPELAREN ROBERT FUX
Om glittret som radikal potential, leken som möjlighet och drag som scenisk metod. Lär dig ett enkelt sätt att sminka fram ditt ansikte och upptäcka nya sidor av jaget och scenkonsten. Vad är drag? Hur kan vi arbeta med glidningar och förskjutningar för att bredda teatern och inkludera fler berättelser och deltagare? Vem gömmer sig bakom vardagsmasken? En kombinerad sminkworkshop och föreläsning som ger nya perspektiv och kunskaper. Fokus ligger på ansiktet och smink ingår. Vill du ta med kläder eller skor går det utmärkt. Robert Fux är skådespelare, makeupartist och dragartist. Han tillhör den fasta ensemblen på Stockholms Stadsteater och har genom åren uppmärksammats i ett flertal queera rolltolkningar som ”Orlando”, konferencieren i ”Cabaret” och som tidningsmannen Herbert Tingsten i ”Ansvaret är vårt/ Tingsten”. Han leder även porträttpodden ”Drottningmötet” som utforskar och kartlägger hantverket drag. Sin bana började han på Triangelteatern i Kalmar, en del av ATR.

SEMINARIUM MED INTIMITETSKOORDINATOR MALIN B. ERIKSON
De senaste åren har synen på hur vi arbetar med scener som innehåller intimitet, simulerat sex, simulerat sexuellt våld och nakenhet förändrats. Med mer kunskap om intimitet, integritet, samtycke och personliga gränser har en ny yrkesroll vuxit fram med spetskompetens inom koreografi, narrativ och förståelse för skådespelarens processer i förhållande till rollkaraktärens vilja och motivation. Under den här föreläsning kommer Malin lyfta frågor som; Vad definierar intimitet? Hur kan en koreografi ge skådespelaren mer frihet? Och hur kan det fördjupa scenens narrativ? Som deltagare kommer du även få praktiska tips på riktlinjer och hur de kan skapa ett tryggare rum och mer frihet för alla inblandade. Malin B. Erikson introducerade intimitetskoordinering till Sverige i år 2019 som landets första intimitetskoordinator efter att ha påbörjat sin utbildat hos pionjär Ita O’Brien (UK). Under ett år fortsatte Malin som elev hos Ita O’Brien och ingår idag i ett nätverk av intimitetskoordinatorer från olika delar i världen där hon aktivt arbetar för att implementera och utveckla intimitetskoordinatorns roll och standarder & protokoll.

INSPIRATIONSFÖRELÄSNING KRING REGIONTEATER VÄSTS FÖRESTÄLLNING ”FEJKFLICKAN”
Under hösten 2021 kommer Regionteater Väst att spela sin föreställning FEJKFLICKAN som handlar om kön, könsidentitet, sanningar och lögner, sexualitet och gränsöverskridande. Vad är kön? Hur många kön kan en vara eller ha? Kan en ha massor av kön, i kroppen och hjärnan? Hur känns det i hjärtat? Vad är på riktigt och vad är inte på riktigt? Vi får bl a. lyssna till hur föreställningen har arbetats fram utifrån de berättelser som har insamlats från ungdomar med transerfarenhet och vi får höra vad för utmaningar som unga transpersoner står inför idag.

Utöver detta så blir det även mötestorg föreningar emellan, möjlighet till att berätta vad ens förening har på gång samt hur föreningen ser på sin egen återstart efter pandemin och det kommer även spelas föreställningar av Teaterhuset Mölndal samt andra medlemsföreningar från ATR Väst. Har ni frågor så kan ni kontakta Anders på anders@atr.nu eller 021-470 41 65.


« Tillbaka