ATRfestivalen 20231024_1.jpg

ATRfestivalen 2023

Nu är väntan över – vi arrangerar festival igen!

 

Denna gång på västkusten med havet i närheten, Hallandsåsen i fjärran och i härliga Halmstad. En unik och underbar chans att få spela för en publik från hela Sverige. Som deltagare får du också se de andras föreställningar. All teater som utövas ideellt
är välkommen – anmäl er produktion innan den 20 november.

 

Vi satsar särskilt på att locka barn - och ungdomsgrupper denna gång (8 – 15 år). Hälften av programmet upplåts till dessa grupper. Ni som har serviceavtal (skola, folkhögskola, kulturskola) har också möjlighet att anmäla er – ni har en plats i festivalprogrammet.

Uttagning av festivalgrupper
Ni som vill vara med på ATR-festivalen skickar in en anmälan till kansliet senast
den 20 november. En uttagningsgrupp kommer sedan att välja ut ett antal
föreställningar som kommer att spelas under festivalen. Uttagningen kommer
att ske genom att uttagningsgruppen tittar på inspelade föreställningar, så se till
att filma era uppföranden för att kunna bifoga till ansökan. Ni kommer få veta om ni har kommit med efter den 20 januari 2023. Uttagen föreställning kommer att diskuteras under festivalen genom övergripande teatersamtal.


Vad är Teatersamtal?
Varje dag kommer teatersamtal att äga rum. Där kommer de föreställningar som man har sett under dagen att diskuteras under ledning av samtalsledare som själva är yrkesverksamma regissörer, skådespelare eller dramatiker. Det handlar inte om att recensera varandra utan att få en möjlighet till konkret feedback, höra hur grupperna har gjort sina val i föreställningen och för gruppen att höra hur de valen uppfattades av publiken. Syftet med samtalen är att vi lär oss av
varandra!


Scenbygge
Det kan vara bra att tänka på redan från början att scenografin måste kunna byggas, plockas isär och flyttas ganska snabbt. Tänk på att tiden är begränsad och att ni kanske inte kommer kunna spela med er exakta scenografi.


Start- & sluttid
Festivalen börjar fredag kväll den 28 april och avslutas söndag kväll den 30 april med en avslutningsmiddag.


Frågor kan ställas till

Mats Wenlöf, 021-470 4161 eller

Anders Stark, 021-470 4165.

Festivalen arrangeras av Amatörteaterns Riksförbund tillsammans med Hallands Bildningsförbund.

Se inbjudan här!