top of page

Sveriges största pjäsbibliotek

I ATRs manusbibliotek, som innehåller över 6 300 titlar, kan du på ett enkelt sätt söka och beställa pjäser som passar dig och din förening. Ibland kan informationen i manusbiblioteket var ofullständig vilket beror på att pjäsen är ny och informationen inte hunnit skrivas in.

 

Till vissa musikaler går det att låna ett separat musikmaterial/klaverutdrag, om ATR förfogar över ett sådant. Låneavgiften för ett separat musikmaterial/klaverutdrag är densamma som för ett manuslån.

Priser för lån i 5 veckor
För fem veckors lån betalar du 125 kr per manus + en portoavgift.

Medlemsföreningar i ATR som har Medlemskap Plus och de som har serviceavtal betalar 50 kr per manus + en portoavgift. Alla priser är inklusive moms.

Tyvärr kan vi inte låna ut manus till andra länder. Söker ni manus ber vi er vänligen kontakta den institution eller organisation i era respektive länder som lånar ut teatermanus. Vid manuslån i Finland, var god och kontakta FSU.

Låna manus digitalt

En förmån till våra medlemsföreningar och de med serviceavtal.

 

För att kunna få manus digitalt behöver ett avtal om manus per e-post upprättas mellan skolan/föreningen och ATR. Det är Anders Stark som har hand om de avtalen. Hans e-postadress är: anders@atr.nu  

 

De uppgifter han behöver för att kunna upprätta ett avtal är följande:
- Organisationsnummer och kommunen + skolans namn

- För- och efternamn + e-postadresser till max 3 personer som ska kunna ta emot manus per e-post.

 

När avtalet är påskrivet så behöver de som inte har ett konto i webbshopen göra sig ett och de e-postadresser som uppgetts på avtalet måste användas när man skapar kontot. När det är gjort så meddela oss att kontot är skapat –

så kan vi godkänna kontot för digitala manuslån.

OBS! Man måste vara inloggad på sitt konto för att kunna välja alternativet Digitalt när man ska beställa.

 

Manusen skickas sedan som pdf:er som är låsta för utskrift och redigering. Man får inte skicka dem vidare till någon utan vårt skriftliga medgivande och man får heller inte spara ner dem på dator. När man läst klart manusen så ska mailet man fick dem med raderas.

 

Eftersom vi inte har alla manus digitalt, så har vi satt en maxgräns på 5 manus/beställning. Detta för att vi ska hinna skanna och fixa till de manus vi får beställning på som vi inte har digitalt – detta kan ta lite tid om manusen är på många sidor och/eller är gamla.

bottom of page