top of page
Kåldolmar och Kalsipper
Kåldolmar och Kalsipper

fre 16 juni

|

Mölndal Östra

Kåldolmar och Kalsipper

Teaterhusets årliga familjeteater som spelas på Delbancogatan 10. Premiär 16 juni kl 18. Spelas till 16 juli. Biljetter bokar man på teaterhuset.nu.

Inga biljetter till försäljning
Se andra evenemang

Tid och plats

16 juni 2023 18:00 – 16 juli 2023 18:00

Mölndal Östra, Delbancogatan 10, 431 35 Mölndal, Sverige

Om evenemanget

"Det kommer säkert vara några mammor, pappor, dagisfröknar eller lärare och andra som inte tycker att du ska höra den här skivan, men det tycker vi du ska strunta i och höra i alla fall. Dom som säger så är bara reaktionärer som vill att barn inte ska ha roligt. Såna människor är papperstigrar och dom ska man göra motstånd mot." 

Så skrev Nationalteatern år 1976 om deras skiva Kåldolmar och Kalsipper, som några av er kanske hört och som denna föreställning bygger på. I en glänta i en skog någonstans västan om solen, strax norr om Viskafors börjar ett storslaget äventyr. Ett äventyr där Yllet, tillsammans med en rad andra figurer, måste befria sina vänner från de hemska Kungarna från Bästerlandet, som har låst in alla i en gruva. Ihop med Tjänaren, Spöket och de andra kämpar Yllet mot Kungarna och efter räddningsaktionen flyr de ut i ett äventyr fullt av spänning, mod och gemenskap som tar dig över land och hav. På sin resa får våra vänner höra en viktig berättelse, som får dem att trotsa sina rädslor och åka tillbaka för att göra motstånd mot Kungarna. Åk med i västanvinden, för även om du är rädd hela tiden, så kan du vara modig ändå. 

Premiären är den 16e juni och föreställningen spelas på fredagar klockan 18 samt lördagar och söndagar klockan 13 & 16, med några undantag. 

Föreställningen är två akter, ca 35 min vardera plus en paus på 20 min. Biljetterna kostar 125 kr. 

Om Teaterhuset och Teaterhusets familjeteater 

Teaterhuset bildades 1991 vi är en öppen och tillgänglig verksamhet som vill skapa bra och relevant teater för alla. Vi arbetar ideellt i många olika konstellationer och projket om året, ungdomsprojekt, revyer, barnteater och kurser. På sommaren flyttar vi ut vår verksamhet i skogen i det som kallas för Teaterhusets familjeteater Sedan starten 1991 har vi då spelat föreställningar för hela familjen utomhus med himlen som tak och marken som golv. Teaterhusets familjeteater har blivit en tradition för många besökare och är ett projekt som förenar alla Teaterhusets medlemmar. 

Kontaktuppgifter

info@teaterhuset.nu

031-878989

Dela detta evenemang

bottom of page