top of page
Sommarkurs - Regi och konstnärligt ledarskap
Sommarkurs - Regi och konstnärligt ledarskap

mån 26 juni

|

Hällefors

Sommarkurs - Regi och konstnärligt ledarskap

Kursen ger deltagarna praktiska erfarenheter och teoretiska kunskaper i regi och konstnärligt ledarskap i kreativa och sociala processer.

Inga biljetter till försäljning
Se andra evenemang

Tid och plats

26 juni 2023 13:00 – 01 juli 2023 13:00

Hällefors, Klockarvägen 16, 712 33 Hällefors, Sverige

Om evenemanget

Från manusidé till premiär! 

Vi går igenom allt som händer under den krokiga, underbart komplexa skapandeprocessen från manusidé till ridån går ner efter sista föreställningen.  Kursen ger deltagarna praktiska erfarenheter och teoretiska kunskaper i regi och konstnärligt ledarskap i kreativa och sociala processer.  Den innehåller ett flertal övnings- och arbetsuppgifter i att starta, leda, regissera och driva verksamheten i en teatergrupp eller teaterförening samt korta teoripass i gruppdynamik, dramaturgi, det estetiska och antropologiska kulturbegreppet, kreativ miljö och kreativ kompetens.  

Omfattning

Under sex intensiva dagar kommer vi att gå igenom regissörens roll, arbete och ansvar; Manusbearbetning, konstnärlig frihet – vad får jag göra? -, simultant spel, spel på olika nivåer, att lägga scenerier, rytm och tempo, riktningar, placeringar, dialog, entré och sorti, olika konstnärliga uttryck, egna ”visitkort”, improvisationer, scenografi, ljus och ljud, kostym och rekvisita.  

Kursen riktar sig till

Sommarkursen i regi är en steg ett - kurs som riktar sig till orädda personer, fyllda av idéer, mod och nyfikna på att utforska sig själv och utvecklas tillsammans med andra. Du kommer att få kunskap om de nödvändiga verktygen i regi och konstnärligt ledarskap. Syftet är att ge deltagarna en plattform att stå på och inspirera till att själva söka sig vidare till fortsatta utbildningar.  

Kursledare

Pelle Wistén har mer än fyrtio års erfarenhet av att arbeta som regissör, konstnärlig ledare och som projektledare i olika kulturprojekt. Inom amatörteatern har han regisserat allt från monologer, musikaler, farser, revyer och dramatik. Pelle arbetar just nu med två olika produktioner som har premiär i höst. Han leder för närvarande en Teaterledarkurs på distans vid Hällefors folkhögskola. Pelle är författare till boken När ljuset släckts – om fyrtio års konstnärligt arbete med unga och unga vuxna teateramatörer. Han är även ledamot av ATR:s förbundsstyrelse. Info: www.wisten.se

Datum: 26 juni-1 juli 2023 (Ankomstdag är 26/6 och kurserna börjar efter lunch denna dag. Avslut sker efter gemensam lunch på lördagen 1/7).

Plats: Hällefors folkhögskola, med internat.

Kostnad: 1.500 kr inkl. boende, lunch, fika samt kvällsmat mån-fre. (Gäller för medlemmar i föreningar anslutna till ATR. För övriga är kostnaden 3.350 kr)

Åldersgräns: 18 år och uppåt.

Kursledare: Pelle Wistén 

Anmälan: https://forms.office.com/e/BBBBqKRuGj

Arrangörer: ATR och Hällefors Folkhögskola.

Dela detta evenemang

bottom of page