top of page

Teaterledarutbildning HT23 - VT24

Är du mellan 18-25 år och är eller vill du bli teaterledare? Då är detta utbildningen för dig!

Ung Teaterscens teaterledarutbildning är en ny satsning på unga teaterledare. Kanske leder du en grupp redan nu eller så kanske du vill få verktygen för att testa på hur det skulle vara? Då är detta utbildningen för dig. Du kommer att få lära känna andra unga teaterledare, delta i workshops, testa på att leda andra i teaterövningar, utvecklas som ledare och lära dig mer om produktion, regi och manusskrivande. Dessutom kommer du få chansen att åka runt i landet och möta både amatörteatern och den professionella teatern. Utbildningen görs i samarbete med Riksteatern.

Utbildningen startar hösten 2023 och avslutas under våren 2024.


Det är viktigt att du kan delta samtliga fyra helger.

22-24 september Ljungby (Teater 16) 1-3 december Sundsvall (Teater Västernorrland) 1-3 mars Göteborg (Backateatern) 17-19 maj Skellefteå (Västerbottensteatern)


Antalet platser är begränsat så ansök så snart som möjligt dig själv eller varför inte tipsa en kompis om att anmäla sig direkt genom att fylla i detta formulär. För att kunna göra ett bra urval bland de sökande så ber vi dig att lägga några minuter på svaren.


Priset för hela utbildningen, inkluderat mat, resor och boende, är 5000 kr.


Medlemsföreningar i Ung Teaterscen kan ansöka om kostnaden som ett projektbidrag.


Medlemsföreningar i Amatörteaterns Riksförbund (ATR) kan ansöka om att få den betald av dem. ATR kan betala anmälningsavgiften för upp till sex deltagare. Principen ”först till kvarn” gäller.


Sista anmälningsdatum är 20/8 och du får svar om du blivit antagen efter det.


Comentários


bottom of page