top of page

🩅🎭🧑Hugin/Munin!🧑🎭🩅

ATR och Ung teaterscen arbetar under 2021-2023 med ett sÀrskilt nordiskt samarbete för att ta fram och sprida manus som Àr specialskrivna för barngrupper i Äldern 9-15 Är. Hur Àr det egentligen att leva i vÀrlden idag, vad hÀnder i den? Och hur ser barns tillvaro ut?


✍ I vĂ„rt projekt vill vi skapa nya berĂ€ttelser i pjĂ€sform som teaterspelande barn kan ta sig an och framföra pĂ„ scen. Äldre ungdomar har under senare Ă„r fĂ„tt tillskott av nya manus genom LÄNK-projektet och liknande motsvarigheter i andra nordiska lĂ€nder. Men de yngre som vill jobba med fĂ€rdiga texter behöver ocksĂ„ nyskrivna pjĂ€ser som passar dem, berör dem, ger dem konstnĂ€rliga utmaningar och samtidigt Ă€r flexibla och anpassade i lĂ€ngd och svĂ„righetsgrad.


🇳🇮🇾đŸ‡ȘđŸ‡«đŸ‡ź Vi Ă€r sammanlagt Ă„tta organisationer i Norge, Sverige och svensktalande Finland som gör det hĂ€r tillsammans. Vi Ă€r en blandning av amatörteaterorganisationer, teaterförlag och andra organisationer som genom projektet har kunnat bestĂ€lla fem manus av professionella dramatiker i Sverige, Norge och svensksprĂ„kiga Finland. Dramatikerna har följt varandra pĂ„ vĂ€gen under skrivĂ„ret i Hugin/Munins digitala dramatikergrupp. Alla har de pĂ„ olika sĂ€tt skrivit sina texter i dialog med referensgrupper, för att inspireras av, fĂ„ respons frĂ„n, och vĂ€ssa sina berĂ€ttelser tillsammans med barn.


🧑🎭Ett trettiotal barnteatergrupper i tre lĂ€nder fĂ„r genom projektet möjlighet att spela pjĂ€serna gratis fram till sommaren 2023, och delta i en digital trĂ€ff med ”sin” dramatiker och andra pedagoger i tre lĂ€nder som ska spela samma pjĂ€s. Författarnas metoder för dialog med barn har varierat och vi kommer att samla erfarenheterna till en skrift och samtala om dem vid en konferens i Helsingfors 22 april 2023.


😍Allt detta har blivit möjligt genom stöd frĂ„n mĂ„nga stora och smĂ„ bidragsgivare.


👉LĂ€s mer och följ oss pĂ„ resan genom projektets egna hemsida www.huginmunin.nu!


Om du Àr pedagog kan du dÀr ocksÄ bestÀlla manus för lÀsning eller ansöka om att fÄ vara med och spela pjÀserna och pÄ sÄ sÀtt vara med om den kollektiva urpremiÀren!bottom of page